Vila 14 camere Zona Universitate de vanzare — Universitate, Bucuresti

Bucuresti,  Universitate

ID:2839

650.000€

Descriere casa vila

Casa Ion Poenaru Bordea . Imobilul este o piesa de istorie iar documentele originale, istorice, atesta acest fapt.
Imobilul din București, este o fostă casă boierească, cel mai cunoscut dintre foștii proprietari ai acesteia fiind Ion Poenaru Bordea (1842 - 1918), care la sfârșitul sec. XIX începutul sec. XX, a fost succesiv procuror, judecător, avocat, mare moșier în jud. Ialomița și, timp de 40 de ani, deputat liberal în Parlamentul României, ocupând inclusiv funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.
Casa este construită într-un stil eclectic, specific epocii în care a fost edificată, fiind compusă dintr-un corp central C1 cu regim S+P+1+Pod (unde locuia proprietarul), corpul servitorilor și o clădire anexă C2 cu regim S+P+M (cu destinația de grajd pentru 4 cai și remiza de trăsură (scara în spirală de acces în aceasta fiind realizată într-un turn zvelt ascuțit, specific caselor boierești din sec. XIX ultimul de acest gen păstrat în București).
Dacă arhitectul corpului central de casă C1 nu este cunoscut, în schimb se cunoaște arhitectul Corpului de casă C2 (grajdul cu turnul ascuțit), acesta fiind proiectat în anul 1883 de către celebrul arhitect Grigore Cerkez, autor al unor proiecte de arhitectură importante în București și nu numai: o aripă a Palatului Cotroceni (Marele Salon de Recepție 1925), Palatul Institutului de Arhitectură Ion Mincu (1912-1927), Teatrul Odeon (1911), Castelul Cantacuzino din Bușteni (1911), Casa Dissescu de pe Calea Victoriei (1912), fațada Muzeului Grigore Antipa (1904-1908).
De menționat că, sub corpul central de casă, se află o cramă boltită din cărămidă, înaltă și încăpătoare, de tipul celor întâlnite în localurile din Centrul Istoric.
Imobilul face parte oficial din Centrul Istoric al Capitalei, fiind monument de arhitectură clasa B, cât și parte din ansamblul de arhitectură Hristo Botev. Imobilul beneficiază de un proiect complet de renovare/restaurare, întocmit de arhitectul Petre Vencu, profesor la Institutul de Arhitectură Ion Mincu , precum și de 2 expertize tehnice, din care rezultă că:
Corpul central de casă C1 nu necesită consolidare, întrucât structura de rezistență a acestuia asigură 100% din capacitatea portantă necesară (potrivit normelor în vigoare, este necesară consolidarea doar a imobilelor cu o capacitate portantă sub 65%).
Corpul de casă C2 (grajdul cu turnul ascuțit) necesită consolidare (cu demontarea acoperișului și planșeului vechi și montarea altora noi în forma originală).
Important de menționat este că există și un proiect de reconstituire a întregii proprietăți și autorizațiile necesare pentru renovare cu valabilitate încă aproximativ 250 de zile ce vor fi puse la dispoziția cumpărătorului.

Caracteristici casa vila

  • Numar Camere: 14
  • Zona: Universitate
  • Suprafata utila: 650 mp
  • Reper: ROSETTI
  • Numar Dormitoare: 14
  • Tip casa:
  • Numar Bai: 5
  • Regim Inaltime: 1
  • Numar Bucatarii: 1
  • An Constructie: 1880
  • Suprafata Teren: 533 mp

Caracteristici generale casa vila

Harta

Oferte similare

vanzare

Universitate, Bucuresti

Casa Ion Poenaru Bordea . Imobilul este o piesa de istorie iar documen

icons 13
icons 6
icons 530
1.099.000EUR
vanzare

Universitate, Bucuresti

Casa Ion Poenaru Bordea . Imobilul este o piesa de istorie iar documen

icons 6
icons 20+
icons 1339
1.599.000EUR + TVA
vanzare

Universitate, Bucuresti

Casa Ion Poenaru Bordea . Imobilul este o piesa de istorie iar documen

icons 13
icons 6
icons 530
1.140.000EUR
Ai nevoie de ajutor? Ne puteti contacta pe